♦ meer over Annebet en Petra

"Ik heb al van jongs af aan affiniteit met theater en taal. In de jaren 90 speelde ik in veel producties bij de Amsterdamse toneelgroep Europa. Toneelstukken als 'Bacchanten', 'Hamlet' en 'Kasimir en Karoline' onder regie van o.a. Henk Reijn, Frances Sanders en Henk Jansen. Geleidelijk aan veranderde mijn interesse van teksttoneel naar muziekproducties.

 

Ik volgde jazz-zanglessen bij Ellie Machtel en klassieke lessen bij Henriette Schenk. Daarnaast zat ik op de Academie Voor Lichte Muziek in Hilversum. In het begin trad ik op met diverse pianisten en was het nog zoeken naar welke muziek het beste bij me paste. De toevallige ontmoeting met Petra Rosa resulteerde in iets heel bijzonders: haar harpspel en mijn stem bleken heel goed samen te gaan. Gaande weg ontdekten we dat luisterliedjes, nummers met een verhaal, ons het beste passen.

 

Het is iedere keer weer bijzonder om mensen toe te zingen. Met veel zorg bereiden we ons optreden voor, al zijn Petra Rosa en ik na al die jaren natuurlijk volledig op elkaar ingespeeld. Bij elk optreden creëeren we een band met de toehoorders. We nemen ons publiek mee in de verhalen die wij vertellen met onze muziek. De reacties die dan loskomen, maken dit werk heel speciaal."

"Toen ik 7 was, begon ik met het bespelen van de harp. Na een medische opleiding koos ik alsnog voor een muzikale carrière. Ik studeerde van 1991 tot 1995 aan het Utrechts Conservatorium en vervolgens nog twee jaar aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Erika Waardenburg. De eerste jaren van mijn professionele carrière werkte ik als freelance harpiste bij diverse orkesten, en werkte mee aan een aantal TV- en theaterproducties. Daarnaast verzorgde ik optredens - zowel solo als met een aantal ensembles - tijdens concerten, huwelijksceremonies en zakelijke evenementen.


Tegenwoordig verzorg ik voornamelijk huiskamerconcerten in kleine intieme setting. Zowel solo als met een zanger of zangeres. Mijn repertoire omvat een groot aantal genres en stijlen. Van bekende klassieke stukken en meditatieve sfeermuziek tot verrassende pop arrangementen.


Ik ben nog elke dag dankbaar dat ik ooit de keuze heb gemaakt voor de muziek. Het is zo bijzonder om met een optreden je publiek te kunnen raken. Ik hoop altijd dat na een concert iets van de magie blijft bestaan en ik de wereld, al is het maar korte tijd, toch iets mooier heb kunnen maken.”